Зеленський підписав закон, яким забороняється ввозити в Україну видавничу продукцію з росії, Білорусі та окупованих територій

Президент України Володимир Зеленський 22 червня підписав закон, який забороняє ввезення в Україну видавничої продукції з росії й Білорусі, а також окупованих територій країни. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

"Підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України". Вважаю закон правильним", – написав Зеленський.

Він підкреслив, що текст закону був надісланий інституціям ЄС для додаткової оцінки того, чи можуть окремі норми Закону вплинути на виконання зобов’язань у частині захисту прав меншин, зокрема мовних, у контексті рекомендації Висновку Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Уточнюється, що закон забороняє ввозити на митну територію України й розповсюджувати тут видавничу продукцію, яка має походження, виготовлена або випущена на території РФ та Білорусі, а також на окупованих територіях з моменту вторгнення туди ворога. Крім цього, це стосується книжкових видань, які містять твори, автори яких є або були у будь-який період після 1991 року громадянами держави-агресора. Але за винятком колишніх громадян росії, які є або на момент смерті були громадянами України.

Раніше повідомлялось, що в Україні не заборонено співати пісні Віктора Цоя в публічних місцях.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті