Затримано сестру донецького бойовика, яка готувала удари рашистів по нових укріпрайонах та логістичних шляхах ЗСУ на Харківщині

СБУ затримала ворожу інформаторку, яка готувала нові удари РФ по лініях оборони та об’єктах "Укрзалізниці" на Харківщині. Про це повіомили в Телеграм-каналі відомства 9 квітня. 

"Ключовими цілями рашистів були новозбудовані укріпрайони та логістичні шляхи ЗСУ. Для коригування обстрілів окупанти залучили свою інформаторку - місцеву жительку, яка працювала на російську розвідку", - йдеться в повідомленні.

За вказівкою агресора жінка мала виявити і позначити на ґуґл-картах геолокації мінних полів, довготривалих оборонних точок, а також системи окопів та бліндажів. Крім того, фігурантка намагалась стежити за залізничними коліями, які використовують військові ешелони ЗСУ, особливо з важкою бронетехнікою та артилерією.

Зазначається, що за координатами ворожої поплічниці загарбники планували здійснити повітряні атаки з використанням крилатих ракет та керованих авіабомб. У разі вогневого ураження по потенційних цілях окупанти сподівались послабити оборону Харкова та зруйнувати залізничні шляхи переправлення на фронт особового складу, зброї та боєприпасів для ЗСУ.

"Після російського авіаудару фігурантка мала "прозвітувати" агресору про точність "прильотів", а потім отримати подальші інструкції для "евакуації" до РФ", - йдеться також у повідомленні.

Кіберфахівці Служби безпеки своєчасно викрили агентку, зірвали плани ворога та заблокували втечу зловмисниці до країни-агресора. Одночасно було проведено комплексні заходи для убезпечення місць базування та переміщення українських військ.

За даними слідства, зловмисниця працювала на окупантів через "зв’язкового". Ним виявився її рідний брат з Донецька - бойовик окупаційного угруповання РФ на східному фронті. Щоб зафіксувати і передати йому "потрібні" геолокації, інформаторка обходила місцевість, а після повернення додому позначала розвіддані на електронних картах з описом об’єктів. Комунікацію між собою вони підтримували за допомогою анонімного чату у месенджері.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала "ексрегіонала"-агента фсб, який наводив авіабомби РФ на Сумщину.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті