За "злив" кадрів роботи ППО київську блогерку засудили до 5 років умовно

Київську блогерку, яка оприлюднила кадри роботи ППО, засудили до 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном 1 рік. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Facebook.

"За підтримання обвинувачення Київською міською прокуратурою судом оголошено вирок киянці, яка поширила у соцмережі матеріали про роботу ППО та наслідки ураження повітряних цілей ( ч. 2 ст. 114-2 КК України), – сказано в повідомленні. – Дніпровський районний суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості та призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном 1 рік".

Уточнюється, що обвинувачена повністю визнала свою вину та уклала угоду зі слідством.

У прокуратурі нагадали, що 16 травня 2023 року під час масованої ракетної атаки РФ по території Києва, мешканці різних районів столиці здійснили відео та фото зйомку роботи протиповітряної оборони України. Відзняті фото та відео вони розмістили у соціальних мережах. Згодом вказані матеріали з’явилися на російських інтернет-ресурсах. У межах провадження, розпочатого за цим фактом, правоохоронці повідомили про підозру 4 особам.

Раніше з посиланням на СБУ повідомлялось, що цим чотирьом блогеркам, які "засвітили" роботу ППО під час російського удару по Києву 16 травня, загрожує до 8 років ув’язнення.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті