Росія вважає, що світ втомиться від війни. Байден пояснив, чому США підтримує Україну

Відмова від основоположних принципів Статуту ООН, таких як територіальна цілісність, суверенітет, права людини і програш України у війні, підірвуть незалежність інших країн. Про це сказав президент США Джозеф Байден на Генеральній асамблеї ООН 19 вересня.

"Якщо ми відмовимося від основних принципів ООН на догоду агресору, то чи може кожен член цієї асамблеї відчувати впевненість, що його захистять? Якщо Україна впаде, то чи буде забезпечена незалежність кожного з вас? І відповідь, я так вважаю - ні", - сказав Байден.

Також президент США додав, що тільки на росії лежить відповідальність за війну, і тільки росія має можливість негайно її припинити та саме росія стоїть на шляху до миру.

"Ціна Росії за мир - капітуляція України, територія України, діти України. Росія вважає, що світ втомиться і дозволить захопити Україну без будь-яких наслідків. Необхідно боротися з такими діями росії сьогодні, щоб не було ніяких агресорів завтра", - пояснив президент США.

"Тому США разом із союзниками стоять на боці України, коли "вони відстоюють суверенітет, територіальну цілісність і свободу своєї країни", - підсумував Байден.

Як повідомлялося раніше, Зеленський закликав виключити росію з Радбезу ООН.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті