РФ відправляє мобілізованих на війну в Україну з радянськими шоломами та автоматами АК-12

РФ відправляє мобілізованих військовослужбовців на війну проти України з радянськими шоломами та автоматами АК-12, які довели свою неефективність у реальних бойових діях. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 12 жовтня.

"До п’ятисот мобілізованих військовослужбовців зі складу 205-ї окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії вибули в зону бойових дій для поповнення втрат противника на тимчасово захоплених територіях", - сказано у повідомленні.

Генштаб зазначає, що "молоде поповнення" відправили на війну з засобами захисту та шоломами радянського зразка, а також автоматами АК-12, які мають дуже негативний досвід застосування. Зокрема, АК-12 був створений концерном "Калашников" і представлений широкому загалу в січні 2012 року. Він являв собою принципово новий, але реалізований з використанням загальної схеми і технічних рішень колишніх АК.

При цьому досвід бойового застосування автомату під час боїв в Україні виявився настільки негативним, що через лічені тижні реальної експлуатації було запропоновано фактично провести демодернізацію даного зразка зброї.

Також у РФ "триває підготовка до 200 відмобілізованих військових на базі 3-ї гвардійської бригади спецпризначення". Зазначається, що у самій бригаді, після участі у війні проти України, кожен другий написав рапорти на звільнення або дострокове розірвання контракту.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті