На Чернігівщині СБУ затримано зрадника, який працював на спецслужби Білорусі (ФОТО)

На Чернігівщині СБУ викрила зрадника, який працював на спецслужби білорусі. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 4 січня.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного ворожого агента, який збирав розвіддані про Сили оборони у прикордонних районах на півночі України, – сказано в повідомленні. – Ним виявився мешканець Чернігівщини, який організував канал нелегального переправлення за кордон українських громадян призовного віку".

Підкреслюється, що співробітники СБУ затримали зловмисника у результаті спецоперації наприкінці 2022 року.

Зазначається, що під час досудового розслідування було викрито нові факти злочинної діяльності затриманого. Насамперед встановлено, що він проводив розвідувально-підривну діяльність в регіоні на користь спецслужб Білорусі. Саме для них зловмисник збирав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони на території області. Особливу увагу звертав на місця проживання командного складу українських військ.

"Отримані відомості намагався передати до РФ через одного з ухилянтів, якого він збирався приховано переправити через кордон поза контрольно-пропускними пунктами", – пише відомство.

Зазначається, що на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили білоруському агенту про підозру за:

- ст. 111 (державна зрада);

- ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);

- ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

"Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що СБУ оголосила про підозру в обстрілі цивільних об'єктів двом російським генералам.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті