Канада вводить нові санкції проти росії, а для України випускає спеціальну позику

Оттава ухвалила рішення запровадити санкції ще проти 35 фізичних осіб та шести енергетичних компаній росії. Про це заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, - повідомляє Бі-бі-сі.

До нових санкційних списків, зокрема, потрапили віце-прем'єр росії Олександр Новак, голова Мінпромторгу Денис Мантуров, міністр енергетики Микола Шульгінов, голова ради директорів "Газпрому" Віктор Зубков та заступник голови правління "Газпрому" Віталій Маркелов.

Крім того, під санкції потрапили "Лукойл", страхова компанія "Согаз" та транспортно-логістична група "Трансойл".

За даними канадської влади, загалом з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Оттава ввела санкції проти більш ніж тисячі фізичних та 250 юридичних осіб із росії.

Водночас уряд Канади ухвалив рішення щодо випуску облігацій Ukraine Sovereignty Bonds для фінансової підтримки України. Про це Джастін Трюдо повідомив на XXVII Конгресі українських канадців у Вінніпезі.

"Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб Україна мала ресурси, необхідні для перемоги", – цитує сайт прем'єр-міністра слова міністра фінансів Канади Христі Фріланд.

За словами Трюдо, кошти від продажу облігацій цієї позики, яку планується погасити за п'ять років, допоможуть уряду України продовжувати виплати зарплат, пенсій та допомоги своїм громадянам, а також закупити необхідне паливо на зиму.

Кошти надійдуть в Україну через рахунки МВФ і доповнять уже надану цього року урядом Канади допомогу у розмірі 2 млрд. канадських доларів (близько 1,5 млрд. доларів США).

Як повідомлялося, Канада оголосила про надання Україні нової військової допомоги на 47 мільйонів доларів.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті