Український «зелений» газ піде в ЄС замість російського - DW

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Митного кодексу країни, які стосуються оформлення біометану. Новий закон про митницю відкриває українському «зеленому» газу дорогу на ринки Європи, - пише DW.Главное.

Лобістська організація німецьких газовиків називає це поворотним моментом в енергетичній співпраці між Німеччиною та Україною.

Йдеться про те, щоб тими трубопроводами, якими десятиліттями транзитом через Україну в Європу йшов російський природний газ, надалі прокачувати український біометан.

«Для Німеччини це означає подальший важливий внесок у відмову від викопних енергоносіїв, а для змученої війною України це шанс отримати економічну вигоду від використання свого величезного потенціалу в галузі біометану», - заявив керівник головної організації німецької газової промисловості Zukunft Gas Тімм Келер.

Біометан - це очищений біогаз, він аналогічний за своїми властивостями до звичайного метану, що видобувається з-під землі. Це відновлюване паливо потужний аграрний сектор України міг би виробляти у великих кількостях із відходів сільськогосподарського виробництва.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті