HIMARS за роботою: За останні два тижні рашисти втратили понад 80 офіцерів - BBC

Російські окупанти за останні 2 тижні втратили вбитими понад 80 офіцерів. Про це 22 липня повідомляє у своїй публікації ВВС.

На основі своїх методів збору інформації журналісти змогли підтвердити загибель в Україні 4940 російських військових з початку вторгнення. Серед них 852 загиблі – це офіцери.

"В останні три місяці частка офіцерів серед загальної кількості загиблих військових поступово знижувалася з 20% (у березні та квітні) до 17% у червні та липні. Зараз знову намітилася тенденція зростання втрат серед командної ланки російської армії", - повідомляють журналісти.

Таке зростання втрат серед російських офіцерів (тільки за два тижні загинуло 10 полковників) може бути пов'язане з початком застосування РСЗВ HIMARS Україною.

"Завдяки такій зброї Київ може завдавати більш точних ударів по командних пунктах, блок-постах і тилових позиціях угрупування російської армії, яка йде в наступ", - зазначає видання.

Окремо серед загиблих офіцерів вирізняються військові льотчики. Як зазначають журналісти, йдеться про штучних фахівців, які є елітою у будь-якій армії. Підготовка одного льотчика-снайпера може зайняти від 15 до 17 років і коштує 12-14 мільйонів доларів.

"До кінця липня росія втратила щонайменше 50 військових льотчиків (включаючи штурманів та бортмеханіків). З них 80% - це втрати екіпажів бойових літаків", - додають у ВВС.

Нагадаємо, що на початку липня ЗСУ прозвітували про ліквідацію трьох російських офіцерів.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті