Ердоган заявив, що Крим повинен бути у складі України

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина підтримує повернення Україні анексованого Криму. Про це він сказав у виступі на засіданні "Кримської платформи", - повідомляє ТСН.

"Ми сприятимемо зусиллям платформи на всіх рівнях. Ми вважаємо захоплення Криму незаконним. Це - наша принципова позиція. Міжнародне право вимагає, щоб Крим повернули Україні. Це - критично важливо для всього регіону та світової безпекової системи", - наголосив Ердоган.

Президент Туреччини наголосив, що Крим - це батьківщина кримських татар, які є громадянами України.

"Кримські татари зазнали страждань за свою історію та боряться за мирне життя на своїй батьківщині", - сказав Ердоган.

Президент Туреччини сказав, що війна росії проти України повинна закінчитись справедливим миром - збереженням територіальної цілісності України. Ердоган наголосив, що Туреччина докладає зусиль, щоб війна закінчилась.

"Ми продовжимо докладати зусилля для встановлення миру. Я ще раз засвічую нашу підтримку територіальній цілісності України - включно з Кримом. Крим - це Україна! Він повинен бути у складі України", - сказав Ердоган.

Статті

Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Всі статті