Ердоган отримав крижаний прийом у Німеччині, яку відвідав уперше за три роки

Президент Туреччини Реджеп Ердоган з офіційним візитом відвідав Німеччину вперше за три роки і отримав там крижаний прийом 17 листопада. Про це повідомляє низка зарубіжних ЗМІ. 

"Шольц приймає Ердогана: крижана атмосфера перед зустріччю", - підкреслює "Deutsche Welle".

"Президент Туреччини Реджеп Ердоган прибув із візитом до Берліна і зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. Німецька влада зробила цю поїздку якомога менш помітною: так вона реагує на антиізраїльську позицію турецького лідера", - пише BBC.

Зазначається, що позиції Німеччини і Туреччини з приводу війни на Близькому Сході є діаметрально протилежними. Німеччина підтримує Ізраїль, тоді як Туреччина називає його "терористичною державою".

Під час візиту не було заплановано публічних виступів і спільних пресконференцій, тож заяви сторін з'являлися на стрічках інформагентств і в соцмережах. Так, пресслужба Ердогана поширила його заяву про те, що Ізраїль має негайно припинити військову операцію проти бойовиків ХАМАС і погодитися на припинення вогню.

"Президент Ердоган заявив, що атаки Ізраїлю на палестинські землі мають бути припинені і що реакція всього світу на порушення прав людини дуже важлива, - йдеться в заяві. - Припинення вогню має бути встановлено негайно".

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр укотре наголосив на праві Ізраїлю на існування і самооборону.

"У зв'язку з останніми заявами Туреччини щодо близькосхідного конфлікту президент Франк-Вальтер Штайнмаєр чітко позначив позицію Німеччини", - написала його прес-секретар у соцмережі Х.

Уточнюється, що Штайнмаєр був першим, з ким зустрівся Ердоган у Берліні. Повідомляли, що на зустрічі, крім Близького Сходу, обговорювали "двосторонні відносини між Туреччиною і Німеччиною та глобальну тематику".

Увечері Ердоган зустрівся з канцлером Олафом Щольцем.

Раніше повідомлялось, що Ізраїль відкликає своїх дипломатів із Туреччини після заяв президента Туреччини Реджепа Ердогана про "військові злочини" Ізраїлю.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті