Ердоган отримав крижаний прийом у Німеччині, яку відвідав уперше за три роки

Президент Туреччини Реджеп Ердоган з офіційним візитом відвідав Німеччину вперше за три роки і отримав там крижаний прийом 17 листопада. Про це повідомляє низка зарубіжних ЗМІ. 

"Шольц приймає Ердогана: крижана атмосфера перед зустріччю", - підкреслює "Deutsche Welle".

"Президент Туреччини Реджеп Ердоган прибув із візитом до Берліна і зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. Німецька влада зробила цю поїздку якомога менш помітною: так вона реагує на антиізраїльську позицію турецького лідера", - пише BBC.

Зазначається, що позиції Німеччини і Туреччини з приводу війни на Близькому Сході є діаметрально протилежними. Німеччина підтримує Ізраїль, тоді як Туреччина називає його "терористичною державою".

Під час візиту не було заплановано публічних виступів і спільних пресконференцій, тож заяви сторін з'являлися на стрічках інформагентств і в соцмережах. Так, пресслужба Ердогана поширила його заяву про те, що Ізраїль має негайно припинити військову операцію проти бойовиків ХАМАС і погодитися на припинення вогню.

"Президент Ердоган заявив, що атаки Ізраїлю на палестинські землі мають бути припинені і що реакція всього світу на порушення прав людини дуже важлива, - йдеться в заяві. - Припинення вогню має бути встановлено негайно".

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр укотре наголосив на праві Ізраїлю на існування і самооборону.

"У зв'язку з останніми заявами Туреччини щодо близькосхідного конфлікту президент Франк-Вальтер Штайнмаєр чітко позначив позицію Німеччини", - написала його прес-секретар у соцмережі Х.

Уточнюється, що Штайнмаєр був першим, з ким зустрівся Ердоган у Берліні. Повідомляли, що на зустрічі, крім Близького Сходу, обговорювали "двосторонні відносини між Туреччиною і Німеччиною та глобальну тематику".

Увечері Ердоган зустрівся з канцлером Олафом Щольцем.

Раніше повідомлялось, що Ізраїль відкликає своїх дипломатів із Туреччини після заяв президента Туреччини Реджепа Ердогана про "військові злочини" Ізраїлю.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті