​Мінкульт призначив нового керівника Укрінформу

Міністерство культури та інформаційної політики призначило нового генерального директора Укрінформу. Ним став речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий. Про це йдеться на сайті МКІП.

Т.в.о. міністра культури Ростислав Карандєєв заявив, що Укрінформ є складовою державної системи іномовлення України. А у воєнний час головним його завданням є "висвітлення у міжнародному інформаційному просторі українського опору та зосередження світової уваги на питаннях підтримки нашої держави".

У Мінкульті додали, що перед новим керівником агентства стоятимуть завдання з посилення ефективності та організації роботи Укрінформу відповідно до актуальних викликів.

За інформацією "Детектора медіа", Мацуку призначили у листопаді 2023 року. Він із 2020-го по 2023 рік працював шефредактором державного телеканалу UA TV, що згодом був перейменований на «FreeДом». Раніше цього місяця стало відомо, що у Мацуки з'явилася нова заступниця, окрім Ірини Чередниченко та Єгора Сігарьова. На цю посаду призначили колишню начальницю управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Тернопільської ОДА Ганну Василенко. Водночас у зміненому кілька місяців тому штатному розписі Укрінформу передбачена ще одна посада заступника гендиректора, яка наразі залишається вільною.   

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті