​Мінкульт призначив нового керівника Укрінформу

Міністерство культури та інформаційної політики призначило нового генерального директора Укрінформу. Ним став речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий. Про це йдеться на сайті МКІП.

Т.в.о. міністра культури Ростислав Карандєєв заявив, що Укрінформ є складовою державної системи іномовлення України. А у воєнний час головним його завданням є "висвітлення у міжнародному інформаційному просторі українського опору та зосередження світової уваги на питаннях підтримки нашої держави".

У Мінкульті додали, що перед новим керівником агентства стоятимуть завдання з посилення ефективності та організації роботи Укрінформу відповідно до актуальних викликів.

За інформацією "Детектора медіа", Мацуку призначили у листопаді 2023 року. Він із 2020-го по 2023 рік працював шефредактором державного телеканалу UA TV, що згодом був перейменований на «FreeДом». Раніше цього місяця стало відомо, що у Мацуки з'явилася нова заступниця, окрім Ірини Чередниченко та Єгора Сігарьова. На цю посаду призначили колишню начальницю управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Тернопільської ОДА Ганну Василенко. Водночас у зміненому кілька місяців тому штатному розписі Укрінформу передбачена ще одна посада заступника гендиректора, яка наразі залишається вільною.   

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті