Данія підтвердила наявність проблем з танками Leopard, які отримала Україна

Міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен підтвердив проблеми з танками Leopard 1A5, які від його держави отримала Україна, - з посиланням на TV2 пише Lb.ua.

Наша держава отримала 20 танків. У 12 виявилися несправності. 

"На десяти танках, які вже перебувають в Україні, за даними влади Німеччини, є низка незначних несправностей. Ці помилки виправляє українська оборона", - повідомив Поульсен.

Однак є також серйозні несправності. Так, 10 танків, переданих Україні, перебувають у Польщі. Два з них мають серйозні несправності.

Днями з'ясувалося, що від 10 танків, які мали привезти з Німеччини, Україна відмовилася - техніка була настільки зношена, що її неможливо використовувати. 

Танки Україні дарують у межах співпраці Німеччини, Данії та Нідерландів, а ось відповідальність за стан техніки несе Німеччина. Всього мають передати майже сотню танків такого типу.

Наразі українська сторона поки не підготувала механіків, які здатні усувати більш серйозні несправності. Тому німецька оборона та компанія FFG, яка відповідає за ремонт техніки у Німеччині, розпочнуть роботи наступного тижня.

Як повідомлялося, Данія передасть Україні ще 45 танків на потреби Збройних сил. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті