Блінкен закликав усі країни ООН сказати на дії росії: "Досить!"

Держсекретар США Ентоні Блінкен у виступі на Раді безпеки ООН 3 серпня закликав усі країни сказати росії, щоб вона припинила шантажувати світ загрозою голоду. Про це повідомляє AFP з посиланням на його заяву.

Він заявив, що голод не можна використовувати як зброю, а також закликав усі країни ООН сказати росії, що з них "досить" дій москви.

"Досить використовувати Чорне море для шантажу. Досить використати найвразливіші народи світу як важіль тиску. Досить цієї невиправданої безсовісної війни", - закликав Блінкен.

Держсекретар оголосив, що майже 90 країн візьмуть на себе зобов'язання вжити заходів, щоб покласти край використанню продовольства як зброї війни і голоду цивільного населення як тактики ведення війни, підтримавши розроблене США комюніке в ООН.

Статті

Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Всі статті