«Хочуть зруйнувати наш унікальний міжетнічний баланс»: глава ФСБ знову звинуватив ГУР України в причетності до теракту в «Крокусі»

Глава ФСБ Олександр Бортніков знову бездоказово заявив, що хоча слідство у кримінальній справі щодо теракту в «Крокус Сіті Холі» триває, «вже можна з упевненістю сказати», що Головне управління розвідки Міноборони України має «безпосередній стосунок» до нападу, - пишуть росЗМІ.

Подробиць директор ФСБ не навів. Він заявив, що однією з цілей замовників теракту було заподіяння шкоди відносинам країн СНД «з використанням релігійного і національного чинників».

«Наші геополітичні опоненти розраховують зруйнувати унікальний міжетнічний і міжконфесійний баланс, що склався за тривалий період співіснування наших народів», - видав Бортніков.

На початку травня глава ФСБ говорив, що основний організатор перебуває за кордоном, не уточнивши, де саме.

Нагадаємо, що влада України неодноразово наголошувала, що країна не має стосунку до нападу на концертний зал. Причетність Києва відкидали і країни «Групи семи»: США, Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція і Японія. Французький президент Емманюель Макрон назвав загрозливими заяви російської сторони.

Як повідомлялося раніше, Путін і керівники підконтрольних йому силових відомств безпідставно й бездоказово заявляють про «український слід» та ігнорують факт того, що відповідальність за теракт узяв на себе один із підрозділів ІДІЛ - ІДІЛ-Х (афганська структура ІД, також називається «Вілаят Хорасан»).

Радник американського президента Джо Байдена Джейк Салліван заявив, що Росія знає, що в ній винна ІД, і нагадав, що Вашингтон попереджав Москву про підготовку теракту.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті