Бельгія підготовить медичні евакуатори переднього краю Bandvagn BV-206 для передачі в Україну

Бельгійська компанія John Cockerill Defense виграла контракт на "декілько десятків" трансформованих машин Bandvagn 206 (BV-206), які будуть відремонтовані, модернізовані та перепрофільовані у медичні евакуаційні транспортери переднього краю для подальшого відправлення в Україну. Про це пише видання  L'Echo, - інформує 24.tv.ua.

Вся процедура проходитиме в рамках стратегічного кроку, спрямованого на зміцнення військового потенціалу України. Підрядник JCD уже має досвід перепрофілювання броньованих машин у життєво важливі медичні транспортери.

Ймовірно, як повідомляє L'Echo, роботи з відновлення ТТХ та перепрофілювання гусеничної техніки проведуть на базі бельгійського підрозділу в Aubange.

Видання нагадало, що у 2023 році це підприємство завершило початкову модернізацію десяти бронетранспортерів М113, зробивши першу готову до відправлення партією із 40 запланованих для України бронемашин. Цю ініціативу фінансували країни Бенілюксу, до складу яких входять Бельгія, Нідерланди та Люксембург.

У липні 2023 року ці країни спільно оголосили про фінансову співпрацю з метою реконструкції М113 БТР, знятих з озброєння в європейських арміях, та пропонують їх Україні. Тепер ці машини оснащені бойовою станцією FN, призначеною для озброєння 7,62-мм або 12,7-мм кулеметом, що надходить із запасів бельгійської армії.

Нинішня ініціатива свідчить про зближення інтересів України та Бельгії, оскільки BV-206 вже використовується в Україні та відомий своєю винятковою мобільністю в умовах перетнутої місцевості. Машина й справді має гарні відгуки.

BV-206, спочатку розроблений Hägglunds, зараз перебуває під патронатом британського оборонного гіганта BAE Systems і відзначається своєю надійністю та адаптивністю. Завдяки гусеничній всюдихідній базі та шарнірній конструкції він унікально підходить для навігації по складних ландшафтах, бездоріжжю, чи в період міжсезонних дощів поза межами доріг і цивілізації.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті