ЗСУ тримають позиції навколо Авдіївського терикону. Мають успіх у районі західніше Вербового у Запорізькій області

Сили оборони тримають позиції навколо Авдіївського терикону, всі окупанти, які намагалися просунутися, ліквідовані. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, - пише Lb.ua.

"Росіяни завжди багато фантазують, вони вже "знищили" там за їхніми підрахунками стільки наших літаків, що у нас стільки ніколи не було, тому їхні фантазії хай залишаються фантазіями. А терикон важливий тим, що це панівна висота на тому напрямку, тобто з неї все добре видно, добре прострілюється, тому вона важлива", – зазначив речник.

Штупун також додав, що всі росіяни, які намагались зайти на територію терикону, були ліквідовані.

Також він повідомив, що Сили оборони мають частковий успіх у районі західніше Вербового у Запорізькій області, там українські військові просунулися на відстань близько кілометра.

"Українські військові не допустили втрати позицій південно-західніше Новоданилівки та Роботиного на Запоріжжі, а також продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольстькому напрямку. Зокрема, Сили оборони мають частковий успіх в районі західніше Вербового та просунулись на відстань близько кілометра", – зазначив Штупун.

За словами речника, ворог продовжує кидати вперед піхоту, серед них - мотострільці, мобілізовані з тимчасово окупованих територій та підрозділи «Шторм» та «Шторм Z».

Як повідомлялося, українські захисники просунулися до залізничної лінії на північ від Кліщіївки Донецької області.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті