В Інституті вивчення війни пояснили, чому путін поспішав виїхати до Ростова

Експерти ISW вважають, що президент РФ путін відвідав військовий штаб у Ростові, аби продемонструвати свій контроль над ситуацією в країні та російській армії. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Як повідомляється, 19 серпня в Ростові-на-Дону президент росії зустрівся з начальником російського Генерального штабу генералом Валерієм Герасимовим, а також зі старшими офіцерами в штабі Південного військового округу.

Повідомляється, що ця поїздка стала першим візитом путіна до Ростова-на-Дону після подій, коли ПВК Вагнера захопила цей штаб 23-24 червня. 

"Путін рідко відвідує райони, пов’язані з війною в Україні; у квітні відвідав Херсонську та Луганську області, у березні - Маріуполь", - зазначають аналітики Інституту. 

На їхню думку, візит путіна до Ростова, ймовірно, є публічним жестом, яким диктатор хоче показати, що він все ще підтримує Герасимова та його групу командирів, попри те, що вони не змогли зупинити заколот вагнерівців, або досягти військових цілей, які президент ставив перед ними.

В ISW також додали, що візит путіна відбувся приблизно через два місяці після повстання, і він, ймовірно, намагається представити себе таким, що контролює свій режим і армію.

Як повідомлялося, путін вирішив не повідомляти міжнародні організації про запровадження воєнного стану у РФ

Статті

Світ
18.06.2024
10:21

«Доки не дійдемо до польських кордонів...». Російські ЗМІ про Україну

"А яке вони мають право вимагати від нас відкрити Азовське море? Кому збираються забезпечити свободу судноплавства у внутрішньому морі Росії?"
Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Всі статті