У Сумській області планують евакуювати всіх дітей з прикордонної 30-кілометрової зони

Сумська обласна військова адміністрація планує оголосити примусову евакуація дітей з 30-кілометрової зони вздовж кордону через збільшення інтенсивності російських обстрілів. Про це повідомив голова ОВА Володимир Артюх, - передає "Суспільне".

"За останній місяць ми втратили дівчинку і хлопчика, 14 і 15 років, у яких попереду мало бути ще щасливе життя. Я думаю, що максимально практично всіх дітей з тридцятикілометрової зони ми маємо евакуювати в більш безпечні місця. Для цього ми будуємо, за дорученням Ради нацбезпеки, захисні споруди. Ми збільшили їх до 40% стосовно того, що було в липні", - сказав він.

За словами Артюха, з 5-кілометрової зони від російського кордону евакуювали понад 600 дітей.

Як повідомлялося, сили ППО вночі знищили два "Шахеди", якими росіяни атакували Сумщину.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті