У "ЛНР" пообіцяли 12 жовтня розпочати опалювальний сезон у містах із центральним опаленням, яких в області практично немає

Так звана "влада" "ЛНР" напередодні зими зробила гучну заяву: пообіцяла "почати опалювальний сезон у містах із центральним опаленням" 12 жовтня - при тому, що центрального опалення в окупованій області практично не залишилося.

"Опалювальний сезон у містах ЛНР із централізованим опаленням стартує 12 жовтня", - так звучить оптимістична заява прес-служби підприємства "Луганськгаз" від 11 жовтня, яку цитують окупаційні ЗМІ.

При цьому, як зазначають джерела "ОстроВа", якщо говорити про досить великі міста Луганської області, де від початку було центральне опалення, можна стверджувати, що його майже ніде не залишилося.

Так, у Кадіївці (Стаханові), окупованій із 2014 року, його немає понад 17 років. Рубіжне, окуповане у 2022 році, було повністю переведено на індивідуальне опалення у 2017 році. Лисичанськ, Сєвєродонецьк і Кремінна настільки постраждали від бойових дій, що всі комунікації в них практично знищені і запустити центральне опалення неможливо. Попасна після приходу "русского мира" взагалі перетворилася на руїни, серед яких живе близько 260 осіб

Таким чином, якщо щось від колишнього центрального опалення в області й лишилося, то лише в кількох мікрорайонах кількох міст, окупованих у 2014 році - щоправда, і там за 9 років нічого не ремонтували. 

Продовжуючи свою оптимістичну заяву, окупаційна влада це підтверджує: котельні почнуть частково працювати лише в Луганську, Алчевську, Антрациті, Первомайську та Ровеньках.

"Також усі котельні, забезпечені електроенергією та водопостачанням, почнуть свою роботу в містах Сєвєродонецької агломерації", - наголосили в повідомленні.

"Сєвєродонецькою агломерацією" окупанти за радянською традицією називають Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне.

Однак, як було сказано вище, у Рубіжному центрального опалення немає вже кілька років, а зруйновані Лисичанськ і Сєвєродонецьк до опалювального сезону абсолютно не готові.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти визнали, що вбили щонайменше 800 жителів Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті