Столтенберг: Україна стане членом НАТО. Але є один нюанс

НАТО готове бачити Україну у своїх лавах, але лише після її перемоги у розв’язаній росією війні. Про це заявивив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу 15 лютого, повідомив "Укрінформ" 15 лютого.

"По Україні позиція НАТО не змінилася: Україна стане членом Альянсу, але нині фокус має бути зробленим на тому, щоб гарантувати перемогу України у війні", – заявив генсек НАТО.

За його словами, для цього Альянс має допомагати Україні захистити її суверенітет. Перемога, а відповідно і гарантування збереження України як суверенної незалежної держави, є, за його словами, єдиною можливістю інтегрувати країну та повністю включити її у євроатлантичне співтовариство.

"Отже, головним, найактуальнішим фокусом союзників по НАТО є гарантування отримання Україною зброї, боєприпасів, яких вона потребує для того, щоби відкинути російських загарбників", – сказав Столтенберг.

Він наголосив, що НАТО працює з Україною щодо довгострокового партнерства, яке допомагає Україні перейти від озброєнь, доктрин і стандартів радянських часів до стандартів НАТО, провести оборонну та безпекову реформи, і це наблизить Україну до Альянсу.

"Найкращим доказом, що підтримка працює, є успіхи, які Україна демонструє на полі бою", – підкреслив Столтенберг.

Він зауважив, що союзники постійно і тісно працюють з керівництвом України, зокрема, в питанні прозорості та підзвітності.

Столтенберг також нагадав, що нещодавно новими членами Альянсу стали Чорногорія і Північна Македонія, проти членства яких активно виступала росія, ще дві країни – Фінляндія і Швеція – дуже близькі до вступу, вже залучені до різних процесів та все більше інтегруються до структур НАТО.

Раніше повідомлялось, що Столтенберг заявив: путін замість готовності до миру в Україні розпочинає нові наступальні дії.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті