Росія хоче втягнути Лукашенка у війну, щоб підсилити контроль над Білоруссю - ISW

Росія намагається втягнути Білорусь у відкриту війну проти України, щоб посилити контроль над країною. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни(ISW).

"Російські офіційні особи постійно проводять інформаційні операції, які припускають, що білоруські звичайні сухопутні війська можуть приєднатися до російського вторгнення в Україну. Цим інформаційним операціям іноді підіграють білоруські лідери, включаючи Олександра Лукашенка", - зазначили експерти ISW.

При цьому, зазначають експерти, ймовірність вторгнення білоруських військових є низькою, оскільки максимум, чого вдасться досягти – тимчасово відвернути ЗСУ з інших театрів бойових дій. Нині ж росіянам та білорусам і так вдається утримувати українські сили біля кордону.

Основною ж метою росії, як зазначають у ISW, є посилення контролю над Білоруссю. Це дозволить створити постійну військову базу у цій країні та здійснювати прямий контроль над білоруськими збройними силами.

При цьому білоруські збройні сили мають лише шість маневрених бригад і складаються приблизно з 45 тисяч осіб особового складу, розділених на два командні штаби. Завадить розгортанню білоруських механізованих сил для бойових дій і деградація російських військ через великі втрати в Україні, вказує ISW.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь розпочала навчання новобранців і перекидає війська вздовж кордону з Україною.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті