"Російський ленд-ліз". ЗСУ захопили комплекси ворожих безпілотників "Орлан-10" (ФОТО)

ЗСУ захопили комплекси російських безпілотників "Орлан-10", які окупанти залишили під час втечі з території Харківської області. Про це у Facebook повідомив волонтер Павло Кащук, який відвідав звільнене від окупації місто Куп'янськ.

"У нові поставки за програмою "Жест доброї волі" від 15 бригади армійської авіації ЗС Росії були включені в т.ч. комплекси Орлан-10, включаючи так!!! - наземні станції, антени та заводську документацію", - повідомив він.

Волонтер зазначає, що тепер російські безпілотники стануть легшою здобиччю для ЗСУ.

"Тобто, зовсім скоро друга (але це не точно) армія фактично позбудеться своїх наймасовіших безпілотників. Вони стануть ще легшою здобиччю для наших РЕБ і РЕР, як і їхні екіпажі на землі під час роботи для ракет Хаймарс! Схоже, точні координати наземок можна зняти із сигналу", - пояснив він.

За його словами, особлива заслуга в "отриманні" постачання – 8-й полк ССО та спецгрупа снайперів.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ звільнили понад 40 населених пунктів у Харківській області.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті