Прокуратура повідомила про підозру "журналістці" з Маріуполя, яка прославляє росію та звинувачує ЗСУ у руйнуванні міста

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 21-річній ексмедійниці, яка виступала на федеральних каналах за підтримку росії, заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура у Телеграм 30 жовтня.

"У своїх сюжетах підозрювана прославляє російських військових, називаючи їх "захисниками". Натомість Збройні Сили України вона звинувачує в обстрілах міста і вбивствах мирних громадян, що не відповідає дійсності", - зазначається у повідомленні.

За інформацією прокуратури, після року старанної роботи "журналістку" підвищили до "провідного продюсера інформаційних програм телеканалу "Маріуполь 24".

Крім того, дівчина встигла спробувати себе в якості "ведучої" однієї з рубрик в програмі "СоловьёвLIVE" та відвідує ефіри різних російських регіональних та федеральних телеканалів як запрошена гостя.

"Там вона розповідає про радість маріупольців від "воз’єднання з росією" та нові кар’єрні перспективи "медійників" з окупованої Донеччини", - повідомили у обласній прокуратурі.

У Донецькій прокуратурі додали, що максимальне покарання за її "діяльність" – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

У повідомленні прокуратури немає прізвища, але фото колаборантки опублікувало СБУ у Донецькій та Луганській області. Сайт 0629 повідомив, що мова йде про Ксенію Місюревич.

Як повідомлялось раніше, керівниця "гостелерадиокомпании ЛНР" Прасолова отримала підозру від СБУ, пропагандистці загрожує до 12 років ув'язнення.

Статті

Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Всі статті