Керівниця "гостелерадиокомпании ЛНР" Прасолова отримала підозру від СБУ, пропагандистці загрожує до 12 років ув'язнення

СБУ зібрала доказову базу щодо протиправної діяльності "генеральної директорки" так званої "ГТРК ЛНР" Олени Прасолової, яка проводить інформаційну діяльність на підтримку агресора у співпраці з окупаційною адміністрацією "ЛНР". Про це повідомило 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у Facebook 27 жовтня.

"Антиукраїнську діяльність у медійній сфері фігурантка веде від початку збройної агресії рф проти України. Зокрема, раніше вона очолювала редакцію "офіційного друкованого органу ЛНР" - газети "Республика", через яке окупаційна влада здійснює систематичний пропагандистський вплив на населення, тиражуює антиукраїнські фейки за "темниками", які створюють російські "інформаційники", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що на посаді "генерального деректора" "ГСУП "Государственная телевизионая и радиовещательная компания ЛНР", підпорядкованого так званому "міністерству зв'язку та масових комунікацій ЛНР", правопорушниця продовжує пропагандистську підтримку російської агресії у медіапросторі регіону. 

Керівниця телерадіокомпанії безпосередньо формує її інформаційну політику, бере участь в теле- та радіоефірах, дає інтерв’ю для програм антиукраїнського характеру, спрямованих на дискредитацію дій української влади та Збройних сил України, підтримку кремлівської диктатури, виправдання російських воєнних злочинів. Пропагандистський контент, виготовлений за її участю та за її керівництва, поширюється через цифрове та аналогове телебачення, радіомовлення та соцмережі. 

"Очільниці пропагандистського медіа повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Пропагандистці загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що колаборантку з Луганська Зінаїду Надьон викрито на фінансуванні окупаційної адміністрації й бойовиків "ЛНР".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті