П'ять країн оголосили бойкот змаганням УЄФА, в яких братимуть участь команди росії

Англія, Польща, Латвія, Литва та Швеція бойкотуватимуть змагання УЄФА за участі російських команд. Асоціації виступили проти повернення росіян у віковій категорії U17. Про це повідомляє Суспільне 27 вересня. 

Рішення УЄФА пропом'якшення санкцій  щодо російських футболістів U17 викликало реакцію у кількох асоціацій-членів конфедерації. Висловлюючи незгоду з частковим поверненням росіян до європейського футболу, вони заявили про готовність бойкотувати змагання за участі представників росії.

Українська асоціація футболу не тільки виступила проти поновлення росіян, але й закликала інші європейські федерації долучитися до бойкоту. Окрім цього УАФ висловило незгоду з допуском російських команд та вимагає від УЄФА скасувати рішення Виконавчого комітету організації.

УАФ уже підтримали три європейські асоціації, які заявили про готовність бойкотувати змагання за участі російських команд U17. До коаліції доєдналися Англія, Польща, Латвія та Швеція.

"Ми не підтримуємо допуск Росії до змагань УЄФА за віковими категоріями. Наша позиція залишається незмінною: збірні Англії не гратимуть проти Росії", – йдеться у заяві Футбольної асоціації Англії, яку цитує The Times.

Натомість здивування щодо рішення УЄФА висловив Цезар Кулеша, президент Польського футбольного союзу.

"Я був здивований заявою Виконкому УЄФА. Якщо російські збірні будуть допущені до змагань, наші збірні не будуть з ними змагатися. Це єдине правильне рішення", – написав у своєму Twitter польський функціонер.

"Федерація футболу Латвії (LFF) підтверджує, що збірні Латвії з футболу всіх рівнів не будуть грати проти російських команд, незалежно від місця проведення таких ігор або форми представництва російських спортсменів. Це суперечить твердій позиції LFF щодо війни, яку Росія розпочала в Україні, і ця позиція залишатиметься в силі до завершення бойових дій в Україні", – зазначається у повідомленні на сайті LFF.

Також до бойкоту публічно зголосилися приєднатися у Швеції та Литві. Президент шведської футбольної федерації Фредрік Райнфелдт оголосив, що національні команди не змагатимуться із суперниками з РФ.

"Федеральна рада ухвалила своє рішення, коли Росія здійснила неприйнятний напад на Україну. Ми не збираємося брати участь у жодних змаганнях з російськими учасниками. Ми оголосили й продовжимо наголошувати, що не плануємо змагатися з російськими командами. Це наша позиція", — наводить слова функціонера видання Expressen.

Нагадаємо, 26 вересня УЄФА повернула до міжнародних змагань російські збірні категорії U-17. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті