Москва півтора року нібито "займалася" будівництвом нового стадіону "Авангард" у Луганську. Тепер Пасічник благає путіна хоча б про ремонт

Ватажок так званої "ЛНР" Леонід Пасічник попросив російського диктатора путіна хоча б відремонтувати стадіон "Авангард" в окупованому Луганську - в той час, як півтора року тому влада "республіки" заявляла, що будівництвом "повністю нового стадіону" на місці "Авангарду" вже зайнялося "місто Москва". З відповідним проханням Пасічник звернувся до путіна під час відеоконференції 3 квітня, пише "уряд ЛНР" у Телеграм.

"Володимире Володимировичу, якщо можна, проблема у нас із футболу. ...Ми хочемо відновити добре ім'я футбольного клубу "Зоря". Але у нас у дуже, скажімо так, непридатному стані перебуває стадіон "Авангард" - це центральний стадіон міста Луганська. Якби можна було відновити його - новий будувати не потрібно, а потрібно провести капітальний ремонт цього. Це було б дуже здорово, тому що на сьогоднішній день жителі Луганської Народної Республіки виявляють величезний інтерес до футболу, дітлахи з великим задоволенням займаються", - поплакався Пасічник.

"Обов'язково", - цитує "уряд ЛНР" відповідь путіна.

Водночас, як повідомляв "ОстроВ", ще в жовтні 2022 року так званий "перший заступник міністра культури, спорту і молоді ЛНР" Олександр Корнієнко заявляв, що "...місто Москва зайнялося відновленням стадіону "Авангард", готується проєкт". Корнієнко підкреслював, що в рамках цього "проєкту" "...повністю весь "Авангард" буде зноситися: і трибуни, і будівлі, буде повністю будуватися новий стадіон".

Таким чином, від заяви Корнієнка до слізного прохання Пасічника минуло рівно півтора року.

Нагадаємо, що стадіон був побудований 1951 року, до окупації міста російськими загарбниками 2014 року там проводила домашні матчі луганська "Зоря".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті