Орбан заявив, що путін не є військовим злочинцем і закликав до мирних переговорів із РФ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не вважає путіна військовим злочинцем. Про це 27 червня в інтерв'ю Bild заявив він.

"Ні. Не для мене. Якщо ви хочете перемир'я, а потім переговорів, ми повинні переконати тих, хто є частиною конфлікту, сісти за стіл переговорів. Запросити їх до столу і сказати: "Підійди до столу, я тебе заарештую" - не найкраща ідея", - сказав Орбан.

За його словами, говорити про військові злочини нібито варто говорити після закінчення війни. "Зараз абсолютно недоречно" розслідувати або говорити про таке, впевнений угорський прем'єр.

"Але ясно, що ми хочемо миру, а для миру потрібні переговори. Для переговорів потрібні переговорники. Кому ще вести переговори, як не лідерам залучених країн", - додав він.

Таким чином Орбан відреагував на уточнення журналіста, чи не достатньо тих воєнних злочинів, які є, щоб вважати путіна вже воєнним злочинцем, не чекаючи закінчення війни.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини вже виступав зі скандальними заявами - зокрема, він заявив, що "для бідних українців немає перемоги на полі бою".

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті