Київ збираються повністю евакуювати у разі тотального блекауту – NYT

Влада Києва планує повну евакуацію мешканців у разі тотальної відмови електромережі. Про це 5 листопада повідомляє The New York Times.

"Ми розуміємо, що якщо росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю систему електропостачання. Якщо не буде електрики, не буде води та каналізації. Тому зараз уряд та міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання", - наводять журналісти слова. голови Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука

Наголошується, що йдеться про евакуацію приблизно трьох мільйонів людей. Також столична влада зазначила, що отримає повідомлення про те, що мережа знаходиться на межі зупинки не менш ніж за 12 годин до блекауту.

При цьому зараз, підкреслив Ткачук, ситуація контрольована і немає жодних причин для того, щоб велика кількість мирних жителів залишала Київ.

Нагадаємо, раніше мер Києва Кличко припустив, що місто може поринути в повний блекаут і залишитися без води, світла та зв'язку.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті