Глава Меджлісу Чубаров заявив, що в деокупованому Криму не буде місця російській мові

У звільненому Криму буде панувати державна мова, а поряд із нею розвиватиметься корінна, а мові країни-агресора у просторі деокупованого півострова місця не буде. Про це розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі Еспресо 30 квітня.

За словами посадовця, офіційний Київ розробляє систему кроків, які будуть впроваджені у перший час після звільнення АР Крим від російської окупації.

"Там буде панувати державна мова, вона у нас українська. Поруч із нею буде розвиватися мова корінного народу - кримськотатарська, оскільки більше вона ніде не може відроджуватися, окрім як на тій землі, де вона сформувалася", - розповів Чубаров.

Він також зазначив, що на півострові будуть відновлені українські школи, а також навчальні заклади із кримськотатарською мовою навчання. При цьому усі випускники таких шкіл мають ідеально володіти і державною мовою. 

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що коли ЗСУ дійде до першого села в Криму, люди самі гнатимуть росіян. 

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті