Британія прискорить виробництво бойової лазерної системи для України

Велика Британія хоче прискорити введення в експлуатацію лазерної зброї дальньої дії DragonFire, щоб передати її Україні. Про це заявив глава британського Міноборони Грант Шеппс, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

За словами міністра, комплекс планують розгорнути у 2027 році, але оборонне відомство спробує прискорити цей процес.

"Я вирішив прискорити виробництво лазерної системи DragonFire, тому що, з огляду на два великі конфлікти, один морський (атаки хуситів у Червоному морі - ред.) та один у Європі (війна в Україні - ред.), це може мати величезні наслідки, якщо з'явиться зброя, здатна, зокрема, знищувати дрони", - наводить Independent слова міністра.

Глава відомства зазначив, що "не потрібно багато уяви, щоб зрозуміти, як ця (зброя - ред.) може бути корисною, наприклад, в Україні". Шеппс також вважає, що DragonFire "не повинен бути на 100% ідеальним", щоб українці отримали його.

Систему DragonFire, що знищує цілі за допомогою лазерного променя і здатна наносити радіочастотні удари, випробують британські військові наступного місяця в рамках підготовки до оперативного розгортання. Велика Британія зараз активно працює над цим проєктом і надалі планує використовувати DragonFire не тільки в Україні, а й у Червоному морі для протидії хуситам, які здійснюють напади на кораблі.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті