Байден зустрінеться з лідерами Конгресу 27 лютого для обговорення питання допомоги Україні

Президент США Джо Байден зустрінеться з лідерами Конгресу у вівторок, 27 лютого, де мають обговорити питання допомоги Україні та голосування щодо фінансування роботи американського уряду. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

За даними видання, Байден запросив для обговорення спікера Палати представників Майка Джонсона, лідера демократів в Палаті Хакіма Джефріса, лідера демократів в Сенаті Чака Шумера та лідера республіканців Мітча Макконела.

Вони мають обговорити терміновість ухвалення пакету допомоги для України, Ізраїлю і Тайваню. Окрім цього вони мають обговорити законодавство, яке забезпечить роботу федерального уряду до кінця вересня.

Варто нагадати, що 1 березня у США закінчується фінансування для департаментів транспорту, ЖКГ та містобудування, сільського господарства та у справах ветеранів, а вже 8 березня для Пентагону, Міністерства внутрішньої безпеки та Держдепу.

13 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Понад 60 млрд доларів передбачено для України.Однак для набуття чинності цей законопроєкт повинна затвердити Палата представників США та підписати президент Джо Байден.

Спікер Палати представників Майк Джонсон виступив проти ініціативи. Президент Джо Байден закликав Палату представників затвердити законопроєкт.

Проте Палата представників США оголосила про перерву до 28 лютого, тим самим затримавши процес надання допомоги для України.

Статті

Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Всі статті