ЄС розблокував дотації для Угорщини, щоб подолати вето Орбана на допомогу Україні - Reuters

Щоб угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан зняв заперечення проти допомоги Україні, ЄС розблокував дотації для Угорщини 23 листопада. Про це повідомляє Reuters 23 листопада.

"Виконавча влада Європейського Союзу схвалила виділення 900 мільйонів євро (1 мільярд доларів) авансових платежів Угорщині в рамках її досі замороженої частки у фондах відновлення, оскільки блок намагається подолати вето Будапешта на допомогу Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виконавчий орган ЄС, Європейська комісія, що базується в Брюсселі, заблокувала Угорщину в рамках постпандемічного економічного стимулювання блоку через занепокоєння щодо корупції та відступу від демократичних стримувань і противаг за часів прем'єр-міністра Віктора Орбана.

У свою чергу, Угорщина заблокувала очікувані наступного місяця рішення ЄС про надання Україні 50 мільярдів євро економічної допомоги до 2027 року та початок переговорів про вступ з Києвом. Будапешт також заблокував план надання Києву військової допомоги ЄС у розмірі 20 мільярдів євро і виступає проти санкцій проти росії за розв'язання війни.

Раніше повідомлялось, що Орбан вимагає повного перегляду політики ЄС щодо України.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті