ЄС погодив план з нарощування виробництва боєприпасів на 500 млн євро, зокрема для допомоги Україні

Представники урядів країн ЄС і Європарламент погодили план на 500 млн євро для збільшення виробництва боєприпасів, зокрема для допомоги Україні. Про це повідомила "Deutsche Welle" 7 липня.

"Представники урядів країн-членів ЄС і Європарламенту в четвер, 6 липня, узгодили план фінансового стимулювання європейської оборонної промисловості для швидкого розширення виробничих потужностей, – сказано в повідомленні. – Він був запропонований Єврокомісією в травні і передбачає виділення 500 млн євро з бюджету ЄС".

Підкреслюється, що ця угода є ще одним доказом непохитної прихильності ЄС підтримці України, заявила Маргарита Роблес, міністр оборони Іспанії, яка головує нині в Раді ЄС. Вона також демонструє прихильність зміцненню оборонної технологічної та промислової бази ЄС і забезпечує довгострокову безпеку та оборону громадян ЄС, зазначила вона.

Уточнюється, що передумовою для проєкту стали труднощі країн ЄС із постачанням Україні достатньої кількості артилерійських боєприпасів, а також ракет для відбиття російської агресії. Розширення виробництва покликане запобігти подальшим труднощам для ЗСУ, а також гарантувати, що самі країни ЄС збережуть здатність до самооборони і зможуть підтримувати достатні запаси боєприпасів.

"Угода має бути формально схвалена Радою ЄС і Європарламентом, – сказано в повідомленні. – Постанова може набути чинності до кінця липня".

Раніше повідомлялося, що Фінляндія виділить ще близько 105 млн євро на військову підтримку України.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті