У Києві дітей не пустили до шкільного укриття під час тривоги, бо вони були із песиком. Поліція відкрила кримінальну справу (оновлено)

Поліція Києва розпочала досудове розслідування щодо недопуску двох дітей у шкільне укриття під час повітряної тривоги через те, що з діти були з маленьким собакою. Про це повідомляє Поліція Києва у Facebook 15 грудня.

"Подія сталася 14 грудня під час повітряної тривоги, приблизно о 15:30. Тоді брат із сестрою, 2011 і 2012 року народження, прямували до укриття однієї зі столичних шкіл Святошинського району, в якій вони навчаються. Однак охоронець не пустив їх до бомбосховища навчального закладу. Чоловік заборонив заходити до приміщення через те, що малеча була з домашнім улюбленцем – собакою породи "мальтіпу", - зазначається у повідомленні.

У поліції додали, що своїми діями охоронець залишив дітей в небезпеці під час можливого обстрілу.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України — залишення в небезпеці.

Додамо, що журналістка Тетяна Даніленко також повідомила, що батько дітей Юрій Овчинніков минулого року загинув у Запорізькій області у складі ССО «Азов». 

"А сьогодні під уламками російської ракети прямо в Києві ледве не загинули його діти. Їх просто не пустили в укриття школи №40 (Святошинський район). Причина - діти були зі своїм другом, собачкою Айкою породи мальтіпу. Охоронець прогнав школярів, коли ті відмовилися лишати песика на вулиці. Поки Саша і Богдан бігли шукати інше сховище, у них над головами збили ракету. Мама була впевнена, що діти в безпеці, бо вони набрали її, перебуваючи біля сховища. Коли дівчинка подзвонила вже в істериці, бо страшно злякалася, мама Любов змушена була раніше йти з роботи, щоб заспокоїти Сашу та Богдана і розібратися в ситуації. Директор запевнила, що інакше діяти школа не могла - а раптом в інших школярів алергія на собак. Приїхала поліція, в якої мама прямо запитала, хто був би винен, якби з дітьми сталося непоправне. Правоохоронці розводять руками. Страшний символізм для вдови загиблого героя - сьогоднішня ситуація з дітьми трапилася рівно в тому місці, куди її кохайний Юра 24-го лютого 2022-го прийшов, щоб стати добровольцем і вже ніколи не повернувся додому", - розповіла Даніленко.

Як повідомлялось раніше, у Києві після загибелі людей біля зачиненого укриття вирішили відкрити всі бомбосховища.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті