Генштаб Білорусі очолив новий генерал. Він погрожував ядерною зброєю і заявляв, що "...має право прорубати коридор до Литви силою зброї"

Генштаб збройних сил Республіки Білорусь очолив генерал Павло Муравейко, який погрожував сусіднім країнам ядерною зброєю. Про це пише "Беларускі Гаюн" 23 травня. 

"Павла Муравейка призначено новим керівником Генштабу ЗС РБ", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що попереднього начальника Віктора Гулевича, який обіймав цю посаду з березня 2021 року, звільнили з військової служби в запас за віком 10 травня 2024 року.

Новий керівник білоруського генштабу Муравейко відомий своїми скандальними висловлюваннями, зокрема погрозами ядерною зброєю на адресу сусідніх країн.

"Насамперед хотів би вберегти від тих божевільних думок і божевільних ідей перевірити на практиці, чи вміють білоруси застосовувати цю зброю. У нас є дух, воля і готовність у разі потреби всіма засобами захищати нашу країну", - сказав він білоруським державним ЗМІ у вересні 2023 року, будучи заступником держсекретаря Ради безпеки Республіки Білорусь.

Крім того, Муравейко заявляв, що "...Білорусь має право прорубати коридор до Литви силою зброї" у відповідь на введення Литвою країною санкцій. 

Також після останніх президентських виборів Павло Муравейко критикував рух за вільні вибори і переконував, що лукашенківські силовики "захистили Білорусь". 

Раніше повідомлялося, що Литва заявила рішучий протест Білорусі через висловлювання Лукашенка.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті