Литва заявила рішучий протест Білорусі через висловлювання Лукашенка

Литва заявила рішучий протест Білорусі через висловлювання Олександра Лукашенка. Про це повідомляє Delfi.

Зазначається, що в п'ятницю, 29 березня, у Міністерство закордонних справ Литви викликали тимчасового повіреного у справах Білорусі в Литві Ярослава Хмиля.

"Білоруському дипломату було висловлено рішучий протест у зв'язку з оприлюдненими у вівторок висловлюваннями Олександра Лукашенка, які він зробив у розмові з командувачем військ Північно-Західного оперативного командування Олександром Науменком. За даними МЗС, у бесідах нелегітимний президент Білорусі висловлював необґрунтовані закиди щодо нібито військової загрози для Білорусі з боку Литви та домисли щодо незахищеності "Сувалкського коридору", а також доручив привести білоруську армію в готовність до можливого протистояння з країнами Балтії та Польщею", - зазначено в повідомленні.

"Подібні заяви можуть бути розцінені як подальша ескалація агресивної зовнішньої політики білоруської влади, що є абсолютно неприйнятним", - підкреслюють у пресрелізі литовського МЗС.

Міністерство зажадало від Білорусі негайно надати офіційне пояснення заяв О. Лукашенка і вкотре нагадало, що Литва вживатиме всіх можливих заходів для забезпечення власної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності.

Як повідомлялося, Лукашенко "заплутав український слід" у справі "крокусівських терористів".

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті