СБУ викрила 15 "депутатів муніципальних утворень" на Луганщині та двох "очільників"-зрадників Силкіну та Честних

СБУ викрила двох очільників та п’ятнадцятьох "депутатів" незаконних "муніципальних утворень" на Луганщині. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в Facebook м. Сєвєродонецьк 29 січня.

"За матеріалами СБУ підозру в колабораційній діяльності отримали колаборанти, які у результаті псевдовиборів увійшли до складу так зввних "советов муниципальных округов", незаконно створених загарбниками на Луганщині. Серед фігурантів - заступниця окупаційного мера Сєвєродонецька Яна Силкіна, яка до повномасштабного російського вторгнення очолювала один із структурних підрозділів Сєвєроднецької ВЦА", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що після псевдовиборів 2023 року вона обійняла посаду "председателя совета городского округа город Северодонецк ЛНР".

Ще один зрадник - ексголова Сватівської РДА, колишній "регіонал" Валерій Честних. Чиновник "адаптувався» до "нової влади" і наразі є "заместителем председателя совета Сватовского муниципального округа".

Також задокументовано протиправну діяльність 15 так званих "депутатів" створених окупантами «советов» Білокуракинського, Сватівського, Троїцького, Старобільського, Новоайдарського, Марківського, Свердловського "муниципальных округов". Майже усі вони представляють у незаконних владних структурах партію кремлівського диктатора путіна "Единая россия". 

Ворожим поплічникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна. 

Раніше повідомляолось, що колаборантку від освіти зі Станиці Луганської Коновалову засуджено до 10 років ув'язнення.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті