Росіяни вивозять зерно з півдня України до Сирії та Ірану через порти окупованого Криму

Російські окупанти продовжують вивозити українське зерно з окупованих регіонів півдня України. Про це повідомив "Центр національного спротиву" (ЦНС) 29 листопада.

"З портів тимчасово окупованого Криму зафіксовано вивезення зерна з півдня України до портів Сирії та Ірану. Зокрема, перевезення краденої агропродукції здійснюють суховантажі "Зафар" та "Матрос Кошка", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що росіяни забирають зерно у місцевих фермерів за фіксованою ціною, яка менше ринкової й потім перепродають за ринковою. Надлишок забирають в кишені. При цьому реалізовувати продукцію без дозволу окупантів фермерам заборонено.

Раніше повідомлялось, що керівництво групи компаній "Агротон" оголосило винагороду за інформацію про місцезнаходження шістьох осіб, які причетні до захоплення активів фірми на окупованій Луганщині.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті