Російський історик побачив у діях Путіна "велику нервозність і зростаюче бажання завершити авантюру, в яку він вплутався"

Відомий російський опозиційний історик і політик Андрій Зубов побачив у останніх діях російського диктатора Путіна "велику нервозність і дедалі більше бажання завершити авантюру, в яку він вплутався". Про це Зубов пише у своєму Телеграм-каналі.

"...Нескінченна війна в Україні вкрай невигідна Путіну - вона спустошує бюджет, знищує людські ресурси країни, яких не так вже й багато за низької народжуваності та високої смертності російського населення, вона, нарешті, весь час підвищує ризики військового перевороту, оскільки армія неминуче посилюється під час війни", - зазначає Зубов.

Він упевнений, що "після бунту Пригожина ці страхи Путіна не зменшуються, а весь час зростають".

"І тут він має рацію. Генералів можна пересаджати або вбити - але хто тоді буде воювати. Воєначальників, тим більше лояльних, у Росії дуже небагато... Продовжуючи війну, Путін і підкорена ним Росія потрапляють із неминучістю під дедалі більшу залежність від Китаю", - вважає Зубов.

"Упевнений, і Путін, і КДБ ненавидять Китай і дуже його бояться, тим паче бояться територіальних претензій Китаю на Далекому Сході, в Забайкаллі, Туві, Середній Азії та Казахстані. Путін не для того воює в Україні, щоб втратити Владивосток, Хабаровськ і Читу", - вказує історик.

"Отже, нові призначення і перший закордонний візит кремлівського тирана свідчать про його дуже велику нервозність і про зростаюче бажання завершити авантюру, в яку він вплутався...", - вважає Зубов.

У зв'язку з цим він закликає російських політиків у вигнанні "дуже серйозно продумати формулу конституційного переходу від нинішньої диктатури до демократичної державності".

"Потреба в такій формулі може з'явитися в будь-який момент. Навіть завтра", - вважає Зубов.

Андрій Зубов - відомий у РФ опозиційний історик і політик, виїхав із РФ після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. Наразі викладає в університеті чеського міста Брно.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті