Російський історик побачив у діях Путіна "велику нервозність і зростаюче бажання завершити авантюру, в яку він вплутався"

Відомий російський опозиційний історик і політик Андрій Зубов побачив у останніх діях російського диктатора Путіна "велику нервозність і дедалі більше бажання завершити авантюру, в яку він вплутався". Про це Зубов пише у своєму Телеграм-каналі.

"...Нескінченна війна в Україні вкрай невигідна Путіну - вона спустошує бюджет, знищує людські ресурси країни, яких не так вже й багато за низької народжуваності та високої смертності російського населення, вона, нарешті, весь час підвищує ризики військового перевороту, оскільки армія неминуче посилюється під час війни", - зазначає Зубов.

Він упевнений, що "після бунту Пригожина ці страхи Путіна не зменшуються, а весь час зростають".

"І тут він має рацію. Генералів можна пересаджати або вбити - але хто тоді буде воювати. Воєначальників, тим більше лояльних, у Росії дуже небагато... Продовжуючи війну, Путін і підкорена ним Росія потрапляють із неминучістю під дедалі більшу залежність від Китаю", - вважає Зубов.

"Упевнений, і Путін, і КДБ ненавидять Китай і дуже його бояться, тим паче бояться територіальних претензій Китаю на Далекому Сході, в Забайкаллі, Туві, Середній Азії та Казахстані. Путін не для того воює в Україні, щоб втратити Владивосток, Хабаровськ і Читу", - вказує історик.

"Отже, нові призначення і перший закордонний візит кремлівського тирана свідчать про його дуже велику нервозність і про зростаюче бажання завершити авантюру, в яку він вплутався...", - вважає Зубов.

У зв'язку з цим він закликає російських політиків у вигнанні "дуже серйозно продумати формулу конституційного переходу від нинішньої диктатури до демократичної державності".

"Потреба в такій формулі може з'явитися в будь-який момент. Навіть завтра", - вважає Зубов.

Андрій Зубов - відомий у РФ опозиційний історик і політик, виїхав із РФ після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. Наразі викладає в університеті чеського міста Брно.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті