У КНР заявили, що не відправляють зброю в Росію і засуджують тих, хто очорнює Китай 

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що не постачає летальну зброю Росії. Так китайське зовнішньополітичне відомство відреагувало на слова британського міністра оборони Гранта Шаппса про те, що американська і британська військові розвідки мають докази того, що «летальна допомога зараз надходить або буде надходити з Китаю в Росію». Про це пише «ЛІГАБізнесІнформ» із посиланням на повідомлення МЗС КНР

Представник МЗС Китаю Ван Веньбін заявив, що країна засуджує «безпідставне і безвідповідальне очорнення Китаю британським політиком».

«Ми відзначили той факт, що ці зауваження британської сторони навіть не були підтримані її “близьким союзником” [США]", - заявив він.

«Китай був і залишатиметься на боці миру і діалогу. Ми продовжуватимемо наполегливо працювати над просуванням мирних переговорів і виступатимемо проти роздмухування вогню", - додав він.

Як повідомлялося раніше, 22 травня міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що американська і британська розвідки мають докази того, що Китай готує надання Росії летальної допомоги для використання у війні проти України.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті