Допомагала окупантам красти зерно, безперебійно завозити особовий склад і техніку: підозру отримала начальниця станції Старобільськ Олена Дробот

СБУ повідомила про підозру Олені Дробот, начальниці станції Старобільськ на Луганщині, яка допомагала ворогу вивозити українське зерно, транспортувати військову техніку та особовий склад окупантів. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк на своїй сорінці у facebook 5 квітня. 

"Співробітники спецслужби здокументували, що весною 2022 р. начальниця станції Старобільськ регіональної філії "Донецька залізниця" АТ "Укрзалізниця" добровільно погодилась на кадрову пропозицію окупантів. Вони "перепризначили" зловмисницю на посаду начальника станції Старобільськ у т. зв. "ГУП ЛНР "Луганская железная дорога", - йдеться в повідомленні. 

У 2023 році фігурантка провела інвентаризацію та передала окупаційній адміністрації РФ матеріальні активи та інші цінності АТ "Укрзалізниця". Встановлено, що вона забезпечувала роботу станції Старобільськ, безперебійний транзит через станцію військової техніки та особового складу окупаційних військ, сприяла вивезенню залізницею до РФ української пшениці.

Крім того, жінка проводила агітаційну роботу серед підлеглих, закликаючи їх підтримувати агресора та розганяючи рашистські фейки щодо України.

 Ворожя поплічниця отримала від СБУ повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Їй загрожує до 12 років ув’язнення, до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що окупанти пограбували елеватор у Старобільську - вкрали майже 900 тонн зерна у листопаді 2022 року.

Раніше також повідомлялось, що окупанти підтвердили ліквідацію колаборанта Валерія Чайки в Старобільську.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті