Ведучій "першого республіканського каналу днр" Фроловій повідомлено про підозру - прокуратура

Ведучій так званого "першого республіканського каналу днр", яка схвалювала обстріли росіянами населених пунктів України, повідомлено про підозру. Про це повідомляє у Телеграм Донецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жінці заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними Інституту масової інформації, мова йде про громаданяку України та мешканку Донецька Наталію Фролову.

Як зазначають у прокуратурі, с серпні 2023 року вона почала співпрацювати з "адміністрацією" захопленого російськими загарбниками міста. Підтримуючи тези кремлівських пропагандистів, жінка обійняла псевдопосаду кореспондента «першого республіканського каналу днр».

"Під час телеефірів, покликаних начебто спростовувати неправдиві відомості щодо проведення «сво», так звана журналістка упродовж півроку сама розповсюджувала фейкові новини. Вона висвітлювала актуальні події, що відбувались в Україні, крізь призму російських наративів. При цьому телеведуча повсякчас виправдовувала атаки загарбників на мирні міста та паралельно звинувачувала наших оборонців в обстрілах окупованих територій. Зокрема, вона схвалювала обстріл окупантами "Драматичного театру" у м. Чернігові, де постраждало цивільне населення.

Крім того, співробітниця підконтрольного росіянам медіаресурсу доносила до глядацької аудиторії навмисно викривлені за змістом сюжети про мобілізаційні заходи, що тривають на території нашої держави. Умисно маніпулюючи свідомістю людей, «кореспондентка» подавала дії ворога виключно в позитивному вигляді з метою легітимізації його в очах населення.

Досудове розслідування проводиться ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.  

Нагадаємо, раніше СБУ скерувала до суду 12 кримінальних проваджень проти "донецьких" журналістів-колаборантів

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті