Росіяни на фронті сформували загони "Шторм", які мають відбивати втрачені позиції - Сирський

Російські військові на фронті формують штурмові загони, які мають відбивати втрачені раніше позиції. Про це 25 квітня в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив генерал-полковник Олександр Сирський.

"Противник аналізує результати своїх дій, робить певні висновки і вдосконалює тактику використання військ. Наприклад, у кожній бригаді (полку) на основі мотострілецьких рот, посилених танками, вогнементними, мінометними та протитанковими підрозділами, сформовано окремі штурмові загони "Шторм", призначені для відновлення втрачених позицій", - повідомив командувач східного угруповання ЗСУ.

Також окупанти в рамках таких штурмових дій активно використовують військову техніку та артилерійські підрозділи, а також підключають для коригування безпілотники. Завдяки БПЛА росіяни здійснюють коригування артилерії, а командири груп можуть ефективно керувати підлеглим особовим складом.

У міських умовах ворог вдається до довготривалих артобстрілів об'єкта атаки. Штурмує ж його пізніше група чисельністю до 10 осіб. Зокрема бойова техніка застосовується вкрай рідко. Зазвичай ворог проводить наступ у 3-4 "хвилі", а втрати штурмової групи поповнюються евакуаційною групою з розподільчих пунктів.

"Командири штурмових груп використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням "Alpine Quest GPS", в якій нанесені координати позицій наших вогневих засобів, об'єкти атаки, маршрути висування до них, а також завдання сусідніх підрозділів", - додав Сирський.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що Сирський перевірив позиції українських військових на Бахмутському напрямку.

Статті

Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Всі статті