Росіян мають намір ставити на військовий облік без особистої явки і медкомісії

Російське Міноборони пропонує ставити росіян на військовий облік без особистої явки у військкомат і проходження медичної комісії. Про це йдеться в проєкті постанови уряду про зміни в Положенні про військовий облік, - повідомляє ВВС/Російська служба.

Згідно з цими пропозиціями, постановка і зняття з військового обліку "може здійснюватися без особистої явки громадян до військового комісаріату на підставі відомостей, що містяться в державному інформаційному ресурсі, інших державних інформаційних системах та інформаційних ресурсах".

Повідомлення про постановку і зняття з обліку громадяни Росії отримуватимуть в особистому кабінеті на порталі "Госуслуг".

На військовий облік можуть поставити будь-кого - медичний огляд і обстеження, проведення професійного психологічного відбору будуть проводитися вже після цього, за особистої явки до військкомату.

Нагадаємо, що 14 квітня путін підписав закон про електронні повістки військовозобов'язаним. Після набуття законом чинності паперові повістки збереглися, але їх тепер можна дублювати в електронному вигляді - через портал "Держпослуги". Повістка в електронному вигляді вважається отриманою з моменту розміщення в особистому кабінеті військовозобов'язаного. Паперова та електронна повістки мають однакову юридичну силу.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті