Резніков пояснив, як ЗСУ будуть використовувати передані США касетні боєприпаси

Міністр оборони Олексій Резніков озвучив п'ять принципів у використанні ЗСУ касетних боєприпасів, які США передадуть Україні. Про це він 8 липня написав у Twitter. 

За його словами, касетні снаряди є визвольною зброєю, яка допоможе деокуповувати українські території, рятуючи життя солдатів.

"Хочу наголосити, що, реалізуючи своє невід’ємне право на самооборону, ми й надалі неухильно дотримуватимемося всіх міжнародних гуманітарних конвенцій, які підписала та ратифікувала Україна", - зазначив Резніков.

Він нагадав, що росіяни застосовували касетні снаряди з першого дня повномасштабної війни для обстрілів села та житлові кварталів міст, зокрема, Харкова.

Міністр привів ключові принципів, яких Україна дотримуватиметься при застосуванні касетних боєприпасів, про які було чітко сказано всім партнерам, включаючи США.

Зокрема, ЗСУ використовуватимуть ці боєприпаси лише для деокупації міжнародно визнаних територій України та не будуть застосовувати їх на офіційно визнаній території РФ.

Касетні боєприпаси не застосовуватимуться у міських районах, щоб уникнути ризиків для мирного населення. Їх використовуватимуть тільки в місцях скупчення російських військових та для прориву рубежів оборони противника з мінімальним ризиком для життя українських воїнів.

Водночас Україна буде вести суворий облік використання цієї зброї та локальних зон, де вона буде використовуватися.

Після деокупації і перемоги України території, де застосовувалися ці боєприпаси, будуть пріоритетними для розмінування.

Крім того, Україна буде звітувати партнерам про використання цих боєприпасів та їхню ефективність, щоб забезпечити належний стандарт прозорого звітування та контролю.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден прокоментував надання Україні касетних боєприпасів.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті