Польща збільшить чисельність армії майже вдвічі

Польща збільшить чисельність армії майже вдвічі, відповідний документ уже підписано. Про це заявив міністр оборони країни Маріуш Блащак, - повідомляє Бі-бі-сі.

"Можу сказати, що сьогодні Військо Польське налічує 172 тисячі воїнів. Я тут говорю про всіх службовців - професійних і територіальної оборони. Наша мета в тому, щоб Військо Польське налічувало щонайменше 300 тисяч військових. Ми цю мету послідовно реалізуємо", - сказав Блащак.

Планується, що кількість дивізій у польській армії збільшиться з 4 до 6, а витрати на оборону зростуть до 4% ВВП.

Як повідомляло агентство Reuters, 19 липня Польща вирішила передислокувати свої війська до східного кордону після того, як у Білорусі з'явилися табори найманців ПВК "Вагнер". 23 липня Олександр Лукашенко під час зустрічі з путіним заявив, що розміщені в Білорусі вагнерівці нібито рвуться до Варшави, щоб поквитатися за постачання зброї з Польщі в Україну, і він насилу відмовляє їх від цих намірів. Ці слова викликали гостре занепокоєння в сусідніх державах.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті