Окупанти використовують у Донецькій області самохідні вибухові пристрої, начиняючи БТР вибухівкою

Російські окупанти почали застосовувати начинені вибухівкою бронетранспортери проти сил оборони України, однак ефективність таких пристроїв сумнівна. Про повідомляється  у зведенні, оприлюдненому у Твіттер Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії 13 липня. 

"У червні 2023 р. надійшло декілька повідомлень про те, що російські війська використовують застарілі бронетранспортери, начинені декількома тоннами вибухівки, як самохідні імпровізовані вибухові пристрої. Екіпаж, найімовірніше, вистрибує з машини після того, як пустить її за курсом. Більшість російських випадків використання таких пристроїв були зареєстровані в районі Мар'їнки, недалеко від Донецька, і розпочалися за декілька днів після того, як чеченські підрозділи знову зміцнилися в цьому районі", - йдеться в повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що досвід використання імпровізованих вибухових пристроїв чеченськими бойовиками відомий ще за часів чеченських воєн 1990-х років. Повідомлялося також, що чеченці, які воюють на боці України, виготовили аналогічні пристрої в січні 2023 року.

"Більшість російських самохідних імпровізованих вибухових пристроїв майже напевно вибухнули до того, як досягли своєї цілі через комбінацію протитанкових мін і вогню прямим наведенням, що ставить під сумнів життєздатність цього засобу. Проте ці пристрої спричиняють дуже сильні вибухи, які все ще можуть чинити психологічний вплив на сили, що обороняються", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, російські окупанти повністю ізолювали селище Пришиб Запорізької області, проводять обшуки і перевіряють документи.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті