Новим главою МЗС КНР знову став прихильник поглиблення відносин з РФ

Главу МЗС КНР Цинь Гана після новин про його тривале зникнення у зв'язку із хворобою офіційно звільнили. На його місце призначили колишнього главу МЗС КНР Ван Ї, який прагнув поглиблення відносин країни з РФ. Про ротації в МЗС КНР повідомляє Sky News, - пише УНІАН.

Ван Ї - завідувач канцелярією комісії ЦК КПК із закордонних справ. Раніше він вже обіймав відповідну міністерську посаду (від 2013 року до 30 грудня 2022 року) та запам'ятався заявою про намір поглиблювати відносини з росією.

Видання уточнює, що ЗМІ Китаю не повідомляли конкретної причини звільнення Цинь Гана з посади. Також офіційний коментар не надали в МЗС КНР, хоча статус Циня мали б уточнити відповідно до кадрової практики правлячої Комуністичної партії КНР. 

"Його змінив на посаді Ван Ї на тлі зовнішньої реакції світу проти все більш агресивної зовнішньої політики Китаю. Цинь був головним послідовником цього курсу", - зазначає Sky News.

Кандидатуру Ван Ї офіційно схвалили на засіданні постійного комітету Всекитайських зборів народних представників КНР, який зазвичай збирається наприкінці  місяця.

Зміни у китайській дипломатії відбулося після того, як Вашингтон відправив держсекретаря США Ентоні Блінкена та інших високопосадовців на зустріч з представниками МЗС КНР у Пекіні. Візит стався на тлі "кризи" у відносинах, яка серйозно загострилася у лютому 2023 року (тоді Пентагон збив китайський аеростат-розвідник біля узбережжя штатів Південна та Північна Кароліна).

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті